Deformace trhu práce na Jesenicku - Hanáček, Tomáš; Štípek, Vladimír, 1986-; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na okres Jeseník především proto, že vykazuje míru nezaměstnanosti a podobné ukazatele vysoko nad průměrem v České republice. Práce se zabývá pracovním trhem na Jesenicku a jeho deformacemi z pohledu postavení specifických skupin občanů v místním odvětvově charakteristickém prostředí. Cílem práce je analýza těchto skupin a jejich vlivu na celkovou nezaměstnanost. Jsou identifikovány skupiny obyvatel s jejich místními zvláštnostmi a vyzdvihnuty do popředí zejména ty, které jsou pro okres rizikové. Pomocí komparativní metody práce srovnává místní situaci hlavně s okolními okresy a průměrnými hodnotami v ČR. Čtenář se může seznámit i s širším kontextem regionu mj. díky části, která svým dílem vysvětluje současnou situaci pomocí historických souvislostí.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses