Hodnocení ratingových agentur a jeho vliv na hospodaření států a korporací - Exner, Martin; Štekláč, Jiří; Misic, Viktorija; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je vysvětlit mechanismus fungování ratingových agentur a následné působení jimi vytvořených ratingů na hodnocené subjekty, konkrétně pak na suverénní státy. Financování na dluh je v posledních letech ve veřejných i soukromých financích stále častějším jevem. Investoři se rozhodují o svých investicích na základě informací o bonitě dlužníka. Ratingové agentury tuto bonitu hodnotí, a tudíž jsou velmi mocnou entitou na finančním trhu. Práce se na základě historických statistických dat zaměřuje zejména na možnosti selhání ratingových agentur. Z hlediska hodnocených subjektů klade důraz na suverénní státy.
Vedoucí práce: Jiří Štekláč
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses