Ekonomický dopad pořádání Letních olympijských her 2012 na město Londýn - Mandík, Filip (2013)
Tato práce se zabývá vybranými ekonomickými dopady pořádání letních olympijských her 2012 na město Londýn a zároveň odpovídá kladně na otázku, zda monopol na pořádání her zaručuje finanční návratnost investice. Práce se dále zaměřila na dopad olympijských her na zaměstnanost a vliv na cenu nemovitostí ve východním Londýně využívajíce data z Office for National Statistics a z vlastního dotazníkového šetření. Hypotézy vyššího růstu cen nemovitostí a snížení nezaměstnanosti nebyly potvrzeny pro celý východní Londýn, ale pouze pro blízké okolí olympijské výstavby. Je zajímavé, že předpoklad vyššího růstu cen nemovitostí v porovnání se zbývající části města nebyl potvrzen v městské části Newham, kde je olympijský park situován. Vysvětlení spočívá ve výstavbě olympijské vesnice, která znamená téměř 3.000 nových bytů, což pravděpodobně drží cenu nemovitostí na nízké hladině.