Velká Británie a evropský integrační proces v 70. letech 20. století - Kohoutová, Nikola (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá postojem Velké Británie k evropské integraci v 70. letech 20. století. V první části vysvětluje příčiny změny názoru britské vlády na členství v EHS. Hlavní část práce tvoří analýza podmínek a důsledků, které se vstupem souvisely. Zabývá se problematikou příspěvku do společného rozpočtu, aplikací společného celního sazebníku a společné zemědělské politiky. Nakonec se zaměřuje na referendum o setrvání v EHS, v němž vyjádřilo podporu pro členství 67 % voličů. V závěru nastiňuje problémy se znehodnocením britské libry a nabídku účasti v EMS, která byla odmítnuta britskou vládou.