Kolektivní investování a fondy kolektivního investování v ČR - Kruliš, Jan (2013)
Diplomová práce Kolektivní investování a fondy kolektivního investování v České republice předkládá čtenáři komplexní úvod do problematiky kolektivního investování z hlediska legislativního prostředí v České republice, typologie subjektů kolektivního investování, jejich charakteristik a srovnání, na základě relevantního matematického aparátu. V praktické části nalezne čtenář analýzu desítek fondů. Fondy jsou porovnány jak mezi sebou navzájem, tak z hlediska jejich výnosnosti, rizikovosti a nákladovosti. Práce tedy předkládá ucelený pohled na problematiku kolektivního investování v České republice, jak z teoretického tak praktického hlediska