O kolik sníží zavedení privátního výrobku prodej značkového ekvivalentu? - Kurková, Monika; Lahvička, Jiří, 1975-; Potužák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je popsat, o kolik se sníží prodej značkového mléčného výrobku po zavedení konkurenčního privátního výrobku v období 2010 -- 2012 v celé České republice a ve městech Praha, Brno a Ostrava. Nejvýznamnější vliv na prodej má samotná existence privátního výrobku, dále také cena a promoční akce. Po zavedení privátního výrobku se celorepublikově sníží prodej značkového výrobku o 56 %. Pro zvýšení prodeje jsou využívány promoční akce, kdy se prodej výrobků až několikanásobně zvýší. Tyto změny prodejů jsou pravděpodobně způsobeny tím, že zákazníci jsou citliví na cenu. Dalšími vlivy, které prodej ovlivňují, jsou teplota, srážky či roční doba.
Vedoucí práce: Jiří Lahvička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses