Morální hazard v bankovnictví - Davídková, Veronika; Witzany, Jiří, 1966-; Kovačovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zaměřuje na vysvětlení pojmu morální hazard v bankovnictví. Nejdříve se zaměřuje na vysvětlení pojmů asymetrie informací, nepříznivý výběr a morální hazard. Dále se věnuje jednotlivým příčinám a dopadům morálního hazardu. Ve zkratce rozebírá činnosti bank a jejich vztah k morálnímu hazardu. Poslední část se zaměřuje na finanční krizi z let 2007 až 2009 a roli morálního hazardu v ní.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses