Time management žen podnikatelek - Ondráčková, Pavlína; Lukeš, Martin, 1976-; Mareš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá přístupem žen podnikatelek k řízení svého času a v souvislosti s tím zkoumá dopady na rovnováhu pracovního a osobního života. Hlavním cílem je zjistit, jak ženy zvládají plnit různé role (podnikatelka, matka, manželka, kamarádka a další) a jaká pravidla či postupy používají pro sladění všech těchto rolí z hlediska času. Teoretická část se zabývá postavením žen v dnešní společnosti, vymezením oblasti work-life balance a time managementu. Metodická část stanovuje kritéria, podle kterých je sestaven výzkumný soubor a rovněž charakterizuje metody výzkumu, na základě kterých jsou data vyhodnocena. Praktická část zkoumá vzorek 21 podnikatelek z různých oborů a interpretuje získané výsledky. V závěru jsou uvedena doporučení, která vzešla jak z praxe jednotlivých respondentek, tak z realizovaného výzkumu.
Vedoucí práce: Martin Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses