Cyklistická infrastruktura jako jeden z nástrojů utváření městského prostoru - Vacková, Aneta; Kouba, Vojtěch, 1983-; Šulcová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Práce pojednává o jednotlivých prvcích cyklistické infrastruktury a jejich vlivu na dopravu ve městě, která z velké části utváří městský veřejný prostor. Podklad práce tvoří myšlenky dánského architekta Jana Gehla týkající se zlepšování městského prostoru prostřednictvím cílené preference cyklistů oproti automobilové dopravě. Dále jsou popsány základní typy cyklistické infrastruktury, které postupně pronikají do českých měst. Výsledkem práce je přehled současného stavu podpory cyklistické dopravy v Pardubicích. Za tím účelem byla zmapována některá opatření z nedávné doby a zasazena do širšího kontextu posilování cyklistické kultury ve městě. K tomu přispívají vedle veřejné správy také aktivity občanských sdružení a vhodná medializace realizovaných projektů.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses