Efektívny inovačný proces ako nástroj tvorby konkurenčnej výhody firmy - Bardiovská, Dominika; Špaček, Miroslav, 1954-; Horák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Táto diplomová práca odkrýva konkrétny praktický príklad inovačného procesu podniku, čoho cieľom je jeho zhodnotenie a analýza a následné formovanie vlastných záverov, z ktorých vyplývajú odporúčania k zlepšeniu a ďalšie príležitosti do budúcnosti. Analýza sa opiera o odbornú knižnú literatúru a novšie poznatky vyplyvajúce po väčšine z rôznych štúdií, vedecké pozorovanie a ich kombináciou vznikajúce modelovanie inovačných procesov. Dáva proti sebe teóriu a praktiky príkladu z praxe a vyhodnocuje na tomto základe pomocou indukcie aj dedukcie efektívnosť daného inovačného procesu. Práca zanecháva myšlienku potreby až nutnosti inovovať, čo musí byť ale manažérskou činnosťou, ktorá spĺňa predpoklady manažérskych funkcií ako plánovanie, organizovanie, komunikácia a kontrola. Bez systematického postupu by inovačný proces nenapĺňal predpoklad efektívnosti a nerealizoval by tak úspešné a efektívne inovácie a konkurenčnú výhodu.
Vedoucí práce: Miroslav Špaček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses