Marketing jako nástroj regionálního rozvoje Libereckého kraje se zaměřením na cestovní ruch - Boučková, Šárka (2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou destinačního marketingu v turistických regionech cestovního ruchu Libereckého kraje. Teoretická část vysvětluje nejdůležitější pojmy spojené s cestovním ruchem a destinačním marketingem. Zkoumá význam cestovního ruchu v regionálním rozvoji. Popisuje cestovní ruch v České republice, jeho řízení a vysvětluje ekonomický význam cestovního ruchu v České republice. Praktická část se zabývá cestovním ruchem v Libereckém kraji a zaměřuje se hlavně na destinační marketing v této oblasti. Charakterizuje Liberecký kraj a jeho turistické regiony. Popisuje strategické dokumenty vytvořené na úrovni turistických regionů Libereckého kraje pomocí SWOT analýzy marketingu. Marketingová studie turistického regionu Český ráj popisuje nástroje "8P" marketingového mixu a předkládá návrhy nových nástrojů, které by mohly napomoci k rozvoji v regionu.