Návrhy na zlepšenie konkurenčnej výhody na trhu strednej a východnej Európy pre vybranu spoločnosť - Krajňáková, Lýdia (2013)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou strategického manažmentu v oblasti výroby a predaja motocyklov na trhu strednej a východnej Európy. Práca je rozdelená do šiestich kapitol, ktoré sa dajú rozvrhnúť na teoretickú časť, praktickú aplikáciu teoretickej časti na vybraný podnik a na návrhovú časť. V teoretickej časti, ktorej sú venované prvé dve kapitoly, autor popisuje hlavné prúdy manažmentu, popisuje ich pohľad na stratégiu a vzájomne ich porovnáva. Ďalej hlbšie popisuje strategický manažment a jednotlivé analýzy, rozdelené na analýzu externého a interného prostredia. Ďalšie tri kapitoly sú venované praktickej aplikácii teórie na vybraný podnik, počnúc popisom stručnej histórie podniku, cez jednotlivé analýzy, vedúce k určeniu budúceho potenciálu podniku a definovaniu konkurenčnej výhody, až po detailnejšiu analýzu konkurenčnej výhody. V záverečnej časti sú na základe jednotlivých analýz navrhnuté riešenia na zlepšenie konkurenčnej pozície spoločnosti v rámci zvoleného trhu.