Návrhy na zlepšenie konkurenčnej výhody na trhu strednej a východnej Európy pre vybranu spoločnosť - Krajňáková, Lýdia; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou strategického manažmentu v oblasti výroby a predaja motocyklov na trhu strednej a východnej Európy. Práca je rozdelená do šiestich kapitol, ktoré sa dajú rozvrhnúť na teoretickú časť, praktickú aplikáciu teoretickej časti na vybraný podnik a na návrhovú časť. V teoretickej časti, ktorej sú venované prvé dve kapitoly, autor popisuje hlavné prúdy manažmentu, popisuje ich pohľad na stratégiu a vzájomne ich porovnáva. Ďalej hlbšie popisuje strategický manažment a jednotlivé analýzy, rozdelené na analýzu externého a interného prostredia. Ďalšie tri kapitoly sú venované praktickej aplikácii teórie na vybraný podnik, počnúc popisom stručnej histórie podniku, cez jednotlivé analýzy, vedúce k určeniu budúceho potenciálu podniku a definovaniu konkurenčnej výhody, až po detailnejšiu analýzu konkurenčnej výhody. V záverečnej časti sú na základe jednotlivých analýz navrhnuté riešenia na zlepšenie konkurenčnej pozície spoločnosti v rámci zvoleného trhu.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses