Analýza účinnosti on-line komunikácie DOX - Černá, Veronika (2013)
Diplomová práca sa zaoberá posudzovaním efektivity on-line komunikácie s aplikáciou na Centrum současného umění DOX v Prahe. Sústredí sa na objasnenie teoretického rámca princípov fungovania sociálnych sietí, zmapovania nových trendov a prístupov v on-line komunikácii a marketingu. Časť práce je venovaná zisťovaniu, aké percento návštevníkov DOX-u vyhľadáva informácie o exhibíciách a ďalšom programe výhradne iba prostredníctvom internetu. Dôraz sa kladie na výskum podielu reálnych zákazníkov DOX-u voči fanúšikovskej základni na sociálnej sieti Facebook. Pre zefektívnenie on-line komunikácie DOX-u sú na základe monitoringu zmienok na internete stanovené priority pre jednotlivé on-line kanály. Vzhľadom k tomu, že Facebook je významným interaktívnym kanálom DOX-u, je vytvorená podrobná analýza publikácie príspevkov a z toho plynúce doporučenia k implementácii. V závere sa DOX vyjadruje k prínosu diplomovej práce.