Podnikatelské prostředí Dánského království - Berková, Blanka (2013)
Tato práce pojednává o podnikatelském prostředí Dánského království a jeho příznivosti pro vstup českých podnikatelů. Hlavní cílem této je analyzovat dánské podnikatelské prostředí metodikou PEST. Na základě této analýzy poté identifikovat, které z charakteristik prostředí zásadně přispívají k atraktivitě prostředí pro české podnikatele, a naopak, které z charakteristik mohou české podnikatele odradit. Na závěr dotazníkovým šetřením ověřuji, zda se firmy s uvedenými aspekty setkávají i v praxi a formuluji z toho vyplývající tipy a doporučení. Pro naplnění cíle je diplomová práce rozdělena do 4 kapitol.