Aplikace prospektové teorie na hráče pokeru - Ludvík, Tomáš; Šťastný, Dan, 1974-; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Na základě předešlých prací o aplikaci prospektové teorie se pokouším podobným postupem dokázat pravdivost prospektové teorie na hráče pokeru. Data jsou získána z online pokerové herny Pokerstars v rozmezí několika dnů. Tyto data ovšem nejsou zcela vhohná pro testování prospektové teorie, jelikož nelze přesně určit referenční bod pro prospektovou teorii. Měření looseness potvrdila závěry prospektové teorie. Hráči jsou riziko vyhledávající po ztrátě a riziku averzní po zisku. Tento efekt je více patrný u ztrát, než je tomu u stejně vysokých zisků. A také hráči pocitují více současně ztráty a zisky oproti minulým. Měření agresivity sice také prospektovou teroii potvrdila, ale neprokázala se jako významná. To může být dáno způsobem měření agresivity, protože hráči mohou substituovat agresivní akce pouhým dorovnáním, kterým také zvyšují riziko. Také se nepodařilo dokázat, že by nejvíce riziko averzní hráči mohli vydělávat až po dosažení ztráty, která má za následek zvýšení rizika.
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses