Vznik a proměny českého fašismu v období první a druhé republiky - Vozňaková, Veronika (2013)
Tato bakalářská práce zabývá tématem českého fašismu v období první a druhé republiky. Práce si klade za úkol správně vystihnout české fašistické hnutí v období první republiky od jeho počátků v roce 1922 a v průběhu druhé republiky do jejího konce v polovině března roku 1939. Cílem práce je zjistit, jaký podíl měl český fašismus podíl v politické soustavě první republiky. Jaké vyznával hodnoty a co bylo jeho cílem. Dále se bakalářská práce také zaobírá otázkou, jak český fašismus ovlivnil politický systém a politické myšlení v druhé republice. A jaký vztah měli čeští fašisté v tomto období k Německu.