Indie jako hospodářská velmoc 21. století budoucnost, nebo jen vysněná iluze? - Slavík, Lukáš (2013)
Diplomová práce hodnotí možnosti Indie stát se hospodářskou velmocí, a to pohledu šesti hmotných a osmi nehmotných zdrojů ekonomické moci. Většina analyzovaných oblastí byla zhodnocena jako příliš slabá na to, aby Indii poskytovala hospodářskou sílu. Z tohoto důvodu se možnost, že by se Indie stala v nejbližší době hospodářskou velmocí, nejeví příliš reálně.