Audit banky - Ambros, Lukáš (2013)
Cílem mé diplomové práce "Audit banky" je identifikovat a popsat oblast externího a interního auditu v bankovnictví a zaměřit se na specifika auditu banky ve srovnání s komerčním podnikem. V první části je vymezen audit účetní závěrky. Ve druhé části jsou definovány charakteristické rysy bankovnictví. Ve třetí části je vymezen pojem interního auditu a spolupráce externího a interního auditu. V poslední čtvrté části jsou popsány metody, které jsou používány při auditu banky.