Matematizace ekonomie mýtus či realita - Vachunová, Petra (2013)
Práca sa zaoberá mierou matematizácie v ekonómii. Ako významná miera matematizácie je chápaná taká miera pri ktorej matematické vzdelanie pomáha k úspešnému absolvovaniu ekonomických predmetov. Za pomoci využitia počtu bodov z predmetu 55F100 Matematika pro ekonomy I sa práca snaží určiť mieru matematizácie predmetov 5EN202-5EN252 Mikroekonomie I a 5EN203-5EN253 Makroekonomie I vyučovaných na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Významnú mieru matematizácie sa nepodarilo zvolenou metódou potvrdiť. Práca dochádza k záveru, že matematické zručnosti potrebné pre absolvovanie týchto predmetov študenti získavajú mimo kurzu 55F100.