Jaké faktory ovlivňují návštěvnost areálu Památníku Terezín? - Rezbáriková, Lucie; Lahvička, Jiří, 1975-; Brožová, Dagmar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce analyzuje faktory, které ovlivňují návštěvnost areálů Památníku Terezín a návštěvnost cizinců a česky rozumějících turistů. Pracuji s denními daty z let 2003-2012. Navýšení vstupného o jednu korunu způsobí pokles počtu prodaných jednoduchých vstupenek v areálu Malé Pevnosti o 0,55 %, v Muzeu Ghetta o 0,98 % a v expozicích bývalých Magdeburských kasárnách o 0,80 % ceteris paribus. Ve všech třech modelech mají srážky nevýznamný vliv i přes částečné umístění expozic pod širým nebem. Návštěvnost je maximalizována při teplotě 16° ceteris paribus. V Muzeu Ghetta se návštěvnost zvyšuje do 17 °C. V Magdeburských kasárnách do 15°C. Tento areál je jako jediný pouze v jedné budově a zcela krytý. Vliv víkendů na návštěvnost všech tří areálů je negativní, což je odlišné oproti ostatním pracím. Terezínská tryzna zvyšuje počet návštěvníků ve všech třech areálech o více než 200 %. Navýšení kombinovaného vstupného (vstupné do všech tří areálů) zvyšuje návštěvnost Čechů o 0,68 % ceteris paribus. V případě cizinců to nemá významný vliv. Teplota zvyšuje návštěvnost Čechů pouze do 13°C. V případě cizinců teplota zvyšuje návštěvnost až do 21°C, poté ji začíná snižovat. Tryzna Kever Avot zvyšuje návštěvnost Čechů, návštěvnost cizinců snižuje.
Vedoucí práce: Jiří Lahvička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses