Vztah mezi ziskem a společenským užitkem Příklad vysokoškolských studentů v České republice - Hyneš, Ondřej; Stroukal, Dominik, 1987-; Koubek, Ivo, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem této práce je ověřit platnost dříve zjištěného proti-ziskového smýšlení lidí, konkrétně u skupiny vysokoškolských studentů v České republice. Respondenti byli dotazováni na otázky ziskovosti a hodnoty pro společnost u jednotlivých konkrétních firem. Data byla nejprve podrobena jednoduché korelační analýze, která potvrdila pro-ziskové smýšlení vysokoškolských studentů (corr .17, p<.0001), v souladu s předpokládanou hypotézou. Pro očištění vlivů jednotlivých proměnných je dále použita regresní analýza a metoda porovnání stejných regresních modelů vytvořených pro proměnné domnělý zisk a domnělé hodnoty pro společnost. Závěr o pro-ziskovém smýšlení českých studentů je skrze tyto modely široce diskutován.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses