Hodnotenie výkonnosti podielových fondov - Mančík, Matej; Valach, Josef, 1933-2025; Oceláková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Primárnym cieľom predkladanej diplomovej práce je predstaviť možné spôsoby analýzy výkonnosti podielových fondov. Tomu predchádza na začiatku práce priblíženie historického vývoja trhu podielových fondov v Európe a v Amerike, predstavenie hlavných pozitív, ale aj úskalí pri tomto type investovania z hľadiska drobného investora a krátky prehľad rôznych druhov a špecifík podielových fondov. V práci sa ďalej venujem ukazovateľom vyplývajúcich z modernej a postmodernej teórie portfólia (napr. Sharpov index, Treynorov index, Jensenov index, informačný pomer, Sortinov index). V analytickej časti aplikujem uvedené ukazovatele na vzorke vybraných podielových fondov Českého a Slovenského trhu za časové obdobie 01/2008 -- 04/2013. Výsledkom je vyhodnotenie fondov z hľadiska rizikovo očistenej výnosnosti vo vzťahu k ostatným analyzovaným fondom a k zloženému tržnému indexu.
Vedoucí práce: Josef Valach
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses