Determinanty ceny nájemního bydlení v Praze - Nesnídal, Daniel; Koubek, Ivo, 1959-; Mirvald, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá analýzou vztahů mezi charakteristikami spojenými s nemovitostí a nájemní cenou na území Prahy. Analýza využívá principy hedonického oceňování a opírá se o datovou základnu čítající 2 357 pozorování z března roku 2013. Výsledky naznačují, že zásadním faktorem determinace ceny je příslušnost k městské části. Stejný byt na Praze 9 má nájem nižší o 16 procentních bodů oproti bytu na Praze 1. Byt v novostavbě je také zdrojem vyššího nájmu, cena se zvýší o 14.3 procentních bodů.
Vedoucí práce: Ivo Koubek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses