Analýza determinantů poklesu tržeb Lázní Teplice nad Bečvou a.s. - Hošťálková, Tereza; Špeciánová, Jitka; Mirvald, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Práce se zabývá analýzou determinantů ovlivňujících tržby lázeňského zařízení Teplice nad Bečvou v letech 2008 -- 2012 a snaží se zjistit, jak návrhy pacientů na lázeňskou léčebnou péči ovlivňují jejich tržby. Z logické úvahy vyplývá, že s růstem počtu návrhů porostou také tržby. Empirická analýza je založena na datech, která obsahují celkem 60 pozorování. Pomocí regrese bylo zjištěno, že s růstem návrhů pacientů o jednotku (o jednoho pacienta) dochází k poklesu tržeb o 0,051%. Velikost tržeb byla vztahována k měsíci prosinec a výsledek ukázal, že jsou tržby po celý rok vyšší než v prosinci, pouze v lednu jsou nižší.
Vedoucí práce: Jitka Melzochová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses