Účinnost měnové politiky v období krize - Vávra, Stanislav (2013)
Tato bakalářská práce má za cíl empiricky ověřit a analyzovat účinnost monetární politiky v období krize se zaměřením na inflaci. Představuje vývoj inflace a objemu poskytnutých úvěrů nefinančním podnikům a domácnostem v České republice a v Německu v jednotlivých letech. Empirické testování je provedeno na základě korelační analýzy. Zkoumá závislost mezi hlavními úrokovými sazbami centrálních bank, inflací a objemem poskytnutých úvěrů nefinančním podnikům a domácnostem v České republice a v Německu. Výsledek testování jednotlivých zemí je ovšem velmi rozdílný. V České republice se podařilo prokázat jistou účinnost monetární politiky, avšak v Německu se tato účinnost spíše nepotvrdila.