Stanovení hodnoty společnosti Letiště Praha, a. s. - Drenčak, Ľubomír; Scholleová, Hana, 1964-; Habrnal, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cieľom tejto diplomovej práce je určenie trhovej hodnoty spoločnosti Letiště Praha, a.s. ku dňu 31. júna 2013. Letiště Praha, a.s. je dcérska spoločnosť ovládaná Českým Aeroholdingom, a.s., ktorý je plne vlastnený Ministerstvom financií ČR. Jedná sa o hodnotný štátny majetok, ktorého predaj sa v minulosti už predpokladal a obnova týchto úvah je reálna. V úvode práce je analyzovaná finačná stabilita a perspektívnosť podniku. Následne sa práca podrobne zameriava na strategickú analýzu podnikateľského odvetvia letísk a vyhodnocuje minulú i predpokladanú konkurenčnú pozíciu oceňovanej spoločnosti v rámci daného trhu. Tieto časti náležite slúžia pri stanovení generátorov hodnoty, ktoré sú ďalej východiskom pri určení budúceho finančného plánu a peňažných tokov. Práca je zakončená samotným ocenením, pričom je aplikovaná výnosová metóda DCF.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses