Vliv příjmu na subjektivně hodnocené zdraví, příklad České republiky - Hájková, Eva (2013)
Tato práce zkoumá vztah mezi osobním příjmem jedince a jeho subjektivně hodnoceným zdravím na datech z ISSP z roku 2012 pro Českou republiku, přičemž vychází z hypotézy absolutního příjmu. Bylo zjištěno, že vyšší příjem je spojen s lepším SRH, ovšem z důvodu nemožnosti jasně určit směr kauzality se jedná pouze o korelaci. Vyšší vzdělání je také spojeno s lepším SRH, naopak s rostoucím věkem jedince se SRH zhoršuje. Nebyl nalezen rozdíl ve zdraví mezi českými muži a ženami. Dlouhodobá nemoc, zdravotní problémy v poslední době, BMI a zdravý životní styl jsou také faktory významně ovlivňující subjektivní zdraví jedince.