Vliv příjmu na subjektivně hodnocené zdraví, příklad České republiky - Hájková, Eva; Stroukal, Dominik, 1987-; Svoboda, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce zkoumá vztah mezi osobním příjmem jedince a jeho subjektivně hodnoceným zdravím na datech z ISSP z roku 2012 pro Českou republiku, přičemž vychází z hypotézy absolutního příjmu. Bylo zjištěno, že vyšší příjem je spojen s lepším SRH, ovšem z důvodu nemožnosti jasně určit směr kauzality se jedná pouze o korelaci. Vyšší vzdělání je také spojeno s lepším SRH, naopak s rostoucím věkem jedince se SRH zhoršuje. Nebyl nalezen rozdíl ve zdraví mezi českými muži a ženami. Dlouhodobá nemoc, zdravotní problémy v poslední době, BMI a zdravý životní styl jsou také faktory významně ovlivňující subjektivní zdraví jedince.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses