Zkoumání vlivu recenzí na tržby filmů v USA - Zrůbek, Dalimil; Svoboda, Miroslav; Klesla, Arnošt; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá vlivem recenzí na tržby filmů ve Spojených státech v letech 2008-2010. Odpovídá na otázku, zda vůbec takový vliv existuje a jak se mění jeho síla v závislosti na době promítání, strategii pokračování, strategii vysokých rozpočtů a volbě žánru. K nalezení odpovědí práce využívá klasický lineární regresní model odhadnutý metodou vážených nejmenších čtverců. Z výsledků modelu vyplývá, že recenze mají vliv na celkové tržby filmů. V různých týdnech promítání má vliv recenzí na tržby různou sílu. Filmová pokračování snižují vliv recenzí na tržby. Schopnost vysokého rozpočtu eliminovat vliv recenzí nebyla prokázána. Vliv recenzí na tržby má různou sílu u jednotlivých žánrů. Nejsilněji se projevuje u komedií, nejméně recenze ovlivňují tržby hororů. Výsledky modelu práce pokud možno porovnává s literaturou zabývající se těmito tématy.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses