Analýza finanční gramotnosti v Rusku s akcentem na studenty středních a vysokých škol - Jedlička, Jan (2013)
Obsahem této práce je provedení průzkumu úrovně finanční gramotnosti u studentů středních a vysokých škol v Ruské federaci a jeho srovnání s šetřením z roku 2008. Tato diplomová práce je rozdělena do dvou částí. První část této práce je teoretická a popisuje kroky Ruska v oblasti zvyšování finanční gramotnosti jeho občanů. Velmi stručně je popsána i situace v České republice. Jsou zde uvedeny hlavní kanály šíření finanční gramotnosti v Ruské federaci a aktivita Světové banky. V praktické části jsou analyzovány výsledky vlastního dotazníkového šetření z roku 2013, které jsou srovnány s podobným průzkumem ruské Národní agentury pro finanční výzkumy z roku 2008. Lepší orientaci v problematice napomáhají grafy a tabulky.