Analýza finanční gramotnosti v Rusku s akcentem na studenty středních a vysokých škol - Jedlička, Jan; Radová, Jarmila; Leová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Obsahem této práce je provedení průzkumu úrovně finanční gramotnosti u studentů středních a vysokých škol v Ruské federaci a jeho srovnání s šetřením z roku 2008. Tato diplomová práce je rozdělena do dvou částí. První část této práce je teoretická a popisuje kroky Ruska v oblasti zvyšování finanční gramotnosti jeho občanů. Velmi stručně je popsána i situace v České republice. Jsou zde uvedeny hlavní kanály šíření finanční gramotnosti v Ruské federaci a aktivita Světové banky. V praktické části jsou analyzovány výsledky vlastního dotazníkového šetření z roku 2013, které jsou srovnány s podobným průzkumem ruské Národní agentury pro finanční výzkumy z roku 2008. Lepší orientaci v problematice napomáhají grafy a tabulky.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses