Aktivní politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji - Medová, Hana; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Poláková, Olga, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou aktivní politiky zaměstnanosti v Pardubickém kraji v letech 2007 -- 2012 s cílem posoudit její přínos ke snižování nezaměstnanosti a zhodnotit účinnost využívaných nástrojů APZ v rámci celého kraje. Teoretická část charakterizuje trh práce, vymezuje nezaměstnanost jako socioekonomický problém a představuje státní politiku zaměstnanosti s důrazem na aktivní složku, její cíle a nástroje. Analytická část prostřednictvím komparace používaných nástrojů z hlediska výdajů na realizaci, z hlediska počtu vytvořených pracovních míst či počtu umístěných uchazečů o zaměstnání vytváří východiska pro zhodnocení účinnosti aktivní politiky zaměstnanosti ve zvoleném regionu.
Vedoucí práce: Jaroslava Durdisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses