Zhodnocení státní pomoci ohroženým bankám - Grabovskaia, Marina; Dvořák, Petr, 1960-; Novotný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této diplomové práce je na příkladu Irska ukázat dopad státních zásahů, zaměřených na záchranu domácího bankovního sektoru před systémovou krizí, na jednotlivé banky a celou ekonomiku. V první, teoretické části, jsou uvedené možné zásady, způsoby a zdroje pomocí bankovního sektoru v době krize. V dané častí jsou též diskutované otázky správného nastavení a aplikování regulatorních pravidel. Druhá část je věnovaná hledání vnějších a vnitřních příčin, které přeměnily Irsko z "Keltského Tygra" na zemi nejvíce zasaženou finanční krizí v EU v letech 2008 -- 2011. Tato část práce také obsahuje popis opatření, přijatých Irskou vládou a centrální bankou k záchraně krachujícího bankovního sektoru a jejich vliv na domácí bankovní systém a celé hospodářství. Třetí část práce je věnovala dopadu opatření, přijatých irskými a evropskými autoritami na jednotlivé domácí finanční instituce.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses