Znovuuvedení minerální vody IDA na český trh - Mikšovská, Lucie (2013)
Minerální voda Ida bývala ve svých dobách jednou z nejsilnějších značek na českém trhu minerálních vod. Avšak následkem bankrotu výrobce v roce 2000 byla produkce minerální vody ukončena. V posledních pár letech se začínají objevovat snahy znovu obnovit výrobu a prodej minerální vody IDA. Cílem této diplomové práce je analyzovat možnosti revitalizace minerální vody IDA především zhodnocením aktuální situace na českém trhu minerálních vod pomocí relevantních metod posuzujících makroekonomickou i mikroekonomickou stránku včetně analýzy konkurence. Dále pak zhodnocení původního positioningu značky IDA, spotřebitelského vnímání nejsilnějších značek na trhu a faktorů ovlivňujících nákupní rozhodování při výběru minerální vody. To vše za pomoci marketingového výzkumu. Na základě získaných výsledků bude doporučen vhodný positioning pro znovu uvedení značky na trh včetně komunikační strategie a mixu.