Prostorové plánování v Belgii – komparace s Českou republikou - Nováková, Markéta; Damborský, Milan, 1980-; Miksová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce charakterizuje systém prostorového plánování v Belgii a následně jej porovnává s českým systémem. Pro pochopení výchozích podmínek Belgie obsahuje práce socio-ekonomickou analýzu této evropské země. Protože prostorové plánování je zodpovědností regionů Vlámsko, Valonsko a Brusel-hlavní město, jsou analyzovány všechny tři samostatné modely a to z hlediska legislativy, institucionální struktury a nástrojů prostorového plánování. Nejpodobnější českému systému prostorového plánování je vlámský model. Belgie má oproti ČR výhodu v dlouhé tradici prostorového plánování. I proto by belgické systémy plánování mohly představovat inspiraci pro ČR.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses