Regionální diferenciace volebních výsledků v okresech ČR - Kosina, Lukáš; Čadil, Jan; Šimková, Martina, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce se snaží analyzovat závislost volebních výsledků v okresech ČR na dostupných socioekonomických ukazatelích, jako například míra registrované nezaměstnanosti, vzdělanost obyvatelstva nebo průměrná mzda v těchto okresech. Vychází přitom z klasických předpokladů, že v regionech s vyšší nezaměstnaností, nižší průměrnou mzdou a nižší vzdělaností dosahuje vyšších výsledků levice a v regionech s vyšší průměrnou mzdou, nižší nezaměstnaností a vyšší vzdělaností naopak pravice. Jako metoda je použita regresní analýza, která vyjadřuje závislost vysvětlované proměnné (volební výsledky) na vysvětlující proměnné (míra reg. nezaměstnanosti, průměrná mzda, vzdělanost).
Vedoucí práce: Jan Čadil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses