Alternativy státoprávního uspořádání Skotska - Bobková, Eva; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Reschová, Jana, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zabývá možnostmi státoprávního uspořádání Skotska. Jejím primárním cílem je zjistit jaký je skutečný vztah Skotů ke Spojenému království a jaké formy ústavního uspořádání skotská veřejnost preferuje. V první kapitole jsou rozebírány různé koncepty politické regulace konfliktů vyplývajících z národnostní diverzity. Ve druhé části je věnována pozornost historickému vývoji státoprávního postavení Skotska v rámci Spojeného království. Třetí kapitola se pak věnuje již samotnému výzkumu identity a preferovaných ústavních modelů.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses