Projekty podpořené fondy EU v neziskovém sektoru se zaměřením na kulturu - Trnková, Jana (2012)
Diplomová práce odpovídá na otázku, do jaké míry ovlivňuje neziskové organizace v kultuře financování z evropských fondů. Obsahuje souhrn poznatků týkajících se možnosti získání finančních zdrojů z evropských fondů pro potřeby neziskových organizací poskytujících služby v sektoru kultury. Zároveň hodnotí dopady tohoto způsobu financování na jejich fungování. První část práce je zaměřena na vymezení teoretických pojmů ve vztahu k dané problematice, zejména deskripci stavu odvětví kultury a neziskového sektoru v České republice. Druhá část je věnována přehledu vhodných či přijatelných fondů EU. Práce se následně zabývá případovými studiemi úspěšných projektů a přináší analýzu dotazníkového šetření mezi NNO. Na základě poznatků zjištěných analýzou úspěšných projektů a vyhodnocení dotazníkového šetření jsou vyvozena hodnocení předchozích etap a vysloveny závěry o stavu sektoru.