Projekty podpořené fondy EU v neziskovém sektoru se zaměřením na kulturu - Trnková, Jana; Potluka, Oto, 1973-; Říčka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce odpovídá na otázku, do jaké míry ovlivňuje neziskové organizace v kultuře financování z evropských fondů. Obsahuje souhrn poznatků týkajících se možnosti získání finančních zdrojů z evropských fondů pro potřeby neziskových organizací poskytujících služby v sektoru kultury. Zároveň hodnotí dopady tohoto způsobu financování na jejich fungování. První část práce je zaměřena na vymezení teoretických pojmů ve vztahu k dané problematice, zejména deskripci stavu odvětví kultury a neziskového sektoru v České republice. Druhá část je věnována přehledu vhodných či přijatelných fondů EU. Práce se následně zabývá případovými studiemi úspěšných projektů a přináší analýzu dotazníkového šetření mezi NNO. Na základě poznatků zjištěných analýzou úspěšných projektů a vyhodnocení dotazníkového šetření jsou vyvozena hodnocení předchozích etap a vysloveny závěry o stavu sektoru.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses