Potenciál vinařského cestovního ruchu na Jižní Moravě - Ždimerová, Tereza; Valentová, Jana; Dragula, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem diplomové práce na téma "Potenciál vinařského cestovního ruchu na Jižní Moravě" je zhodnocení potenciálu vinařského cestovního ruchu na Jižní Moravě, se zaměřením na Mikulovskou vinařskou podoblast. Pro srovnání a inspiraci byla zvolena ještě jedna z rakouská vinařská podoblast Weinviertel. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou cestovního ruchu, destinace cestovního ruchu a charakteristikou vinařského cestovního ruchu. Analytická část práce představuje vinařské oblasti a podoblasti České republiky a Rakouska. Je zde analyzován současný stav cestovního ruchu v Mikulovské vinařské podoblasti a ve vinařské podoblasti Weinviertel. Součástí analytické části diplomové práce je také dotazníkové šetření. V závěru práce jsou vyhodnoceny výsledky předchozích šetření a navrženy možnosti a doporučení pro rozvoj vinařského cestovního ruchu v Mikulovské vinařské podoblasti, aplikovatelné na ostatní vinařské podoblasti.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses