Interní benchmarking - Palásková, Dana (2012)
Tato práce se zabývá tématem interního benchmarkingu. Jejím cílem je vyhodnotit finanční výkonnost 12 zemědělských podniků se stejným vlastníkem v porovnání s výkonností celého odvětví a také mezi sebou navzájem. Finanční výkonnost podniků a odvětví je měřena na základě systému ukazatelů INFA. Odvětví zemědělství je tvořeno pouze právnickými osobami a to na základě údajů z FADN (Farm Accountancy Data Network). Závěrečné srovnání podniků je provedeno na základě jejich rentability vlastního kapitálu v porovnání s náklady vlastního kapitálu a bezrizikové sazby.