Interní benchmarking - Palásková, Dana; Neumaierová, Inka, 1960-; Novotný, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato práce se zabývá tématem interního benchmarkingu. Jejím cílem je vyhodnotit finanční výkonnost 12 zemědělských podniků se stejným vlastníkem v porovnání s výkonností celého odvětví a také mezi sebou navzájem. Finanční výkonnost podniků a odvětví je měřena na základě systému ukazatelů INFA. Odvětví zemědělství je tvořeno pouze právnickými osobami a to na základě údajů z FADN (Farm Accountancy Data Network). Závěrečné srovnání podniků je provedeno na základě jejich rentability vlastního kapitálu v porovnání s náklady vlastního kapitálu a bezrizikové sazby.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses