Zhodnocení potenciálu Argentiny pro české exportéry a investory - Hofbauer, Tomáš (2012)
Argentina je díky své ekonomice řazena mezi dynamické státy latinskoamerického regionu. Jako tradiční hospodářský partner České republiky se po krizi v roce 2009 stala - navzdory protekcionistickým tendencím - vyhledávaným partnerem českých subjektů. Bakalářská práce analyzuje potenciál argentinské ekonomiky pro české exportéry a investory. Pozornost je věnována, kromě ekonomických zřetelů, také některým neekonomickým aspektům, které formují zdejší prostředí a mají dopad do vnějších ekonomických vztahů a na investiční atraktivnost argentinské ekonomiky. Výsledky analýzy se nejeví pro české exportéry a investory jako příznivé. Protekcionistická politika a rozsáhlé vládní zásahy do ekonomiky negativně ovlivňují současnou situaci a převažují výhody plynoucí z obchodní a ekonomické spolupráce.