Analýza vybraných problémů připojištění invalidity v rámci životního pojištění - Kohoutek, Jan; Poul, Ondřej; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Invalidita je stále více diskutované téma ve společnosti a právě na vybrané problémy invalidity je tato práce zaměřena. Práce je zaměřena zejména na oblast soukromého životního pojištění, konkrétně na krytí rizik v rámci pojištění invalidity. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole se zabývám otázkou invalidity, a to z pohledu státu.vDruhá část práce je zaměřena na oblast soukromého pojištění invalidity v rámci životního pojištění. Porovnávám nabídku a pojistné podmínky pojistných produktů zahrnující připojištění invalidity. Toto srovnání je provedeno na 2 produktech pojištění vybraných životních pojišťoven. V poslední části práce se zabývám souběhem soukromého a státního pojištění invalidity. Snažím se zjistit praktickou stránku soukromého pojištění jako doplněk státního pojištění a segmentovat trh na klienty, pro které je soukromé připojištění invalidity převážně určeno.
Vedoucí práce: Ondřej Poul
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses