Realizace politiky energetických úspor v rámci EU a její dopady pro Českou republiku - Halasová, Eliška (2013)
Hlavním cílem této diplomové práce je provedení analýzy politiky energetických úspor na úrovni Evropské unie a následně rozbor dopadů této politiky pro Českou republiku. První kapitola charakterizuje fungování oblasti tvorby energetických úspor na celosvětové úrovni. Druhá část práce přechází na evropskou úroveň, kde se zaměřuje na proces snižování energetické poptávky neboli tvorbu energetických úspor v EU. Následuje třetí kapitola, která se zabývá dopady politiky energetických úspor EU pro Českou republiku. Zhodnocen je také samotný přístup a aktivita ČR v rámci této politiky.