Plošná internetová reklama - Hromek, Filip (2013)
Cílem diplomové práce je návrh, realizace a následní vyhodnocení výkonově zaměřené plošné internetové reklamní kampaně pro reálného klienta. Teoretická část popisuje historii internetu a plošné internetové reklamy v České republice i zahraničí, vysvětluje použitou terminologii, představuje reklamní formáty, obchodní modely, metriky pro hodnocení účinnosti internetové reklamy a systém nákupu reklamy pomocí real-time biddingu. Praktická část je tvořena analýzou českého trhu plošné internetové reklamy a popisem reklamní taktiky pro daného klienta. Obsahuje výběr vhodných dodavatelů reklamního prostoru, reklamních formátů, návrh na optimalizaci výkonu pomocí remarketingu a využití real-time biddingu, s ohledem na cíle kampaně. Na konci práce je kampaň vyhodnocena a jsou navrhnuta doporučení pro budoucí kampaně.