Možnosti rozvoje venture kapitálu v ČR - Vaněčková, Eva; Bič, Josef; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Předmětem diplomové práce je zhodnocení současné situace na trhu venture kapitálu v České republice a doporučení pro jeho budoucí rozvoj. První část práce objasňuje teoretické vymezení pojmu rizikový kapitál a charakterizuje formy jeho podpory. Druhá a třetí část analyzují podpůrná opatření financování investic pomocí rizikového kapitálu a jejich důsledek na ekonomiku v Izraeli a Spojených státech amerických jakožto předních základnách rizikového kapitálu ve světě. Poslední část se snaží identifikovat slabé stránky trhu venture kapitálu v České republice a důvody nerozvinutosti zmíněného financování. Zabývá se také hodnocením potenciálu venture kapitálu a navrhuje aplikaci zahraničních opatření, která by následně vedla k intenzivnějšímu využívání financování inovativních projektů rizikovým kapitálem.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses