Nástroje řízení devizového a úrokového rizika v nefinančních společnostech - Běla, Tomáš; Strouhal, Jiří, 1980-; Slunčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá metodami a nástroji k řízení devizového a úrokového rizika v oblasti risk managementu nefinančních společností. Cílem práce bylo vytvoření uceleného souhrnu metod a nástrojů k řízení devizového a úrokového rizika na českém mimoburzovním trhu. V práci jsou představeny jak možnosti interního snížení rizikových expozic, tak možnosti zajištění v podobě finančních derivátů. Představené nástroje a metody jsou v práci aplikovány na reálném příkladě nejmenované české exportní společnosti "ABC". Je zde vypracována strategie řízení devizového a úrokového rizika na základě interních dat společnosti a aktuálních odborných predikcí měnových kurzů a úrokových měr. Tato diplomová práce může sloužit zejména finančnímu managementu nefinančních společností k lepšímu pochopení možností a nástrojů k řízení devizového a úrokového rizika.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses