Stanovení hodnoty malé firmy - Vasquez, Vendula (2012)
Cílem této diplomové práce je zpracování metodologie stanovení hodnoty podniku a praktické uplatnění na konkrétním případu malé společnosti zabývající se nákladní automobilovou dopravou. Ke stanovení hodnoty podniku je nutná strategická analýza, jejíž součástí je důkladná charakteristika odvětví a analýza konkurence, dále pak finanční analýza k posouzení finanční stability a výkonnosti. Na základě těchto analýz je provedena predikce tržeb, ze které pak vychází celkový finanční plán podniku. Finální ocenění firmy je provedeno výnosovou metodou diskontního modelu FCFF a metodou účetní hodnoty. Stanovení hodnoty doplňuje rozbor faktorů mající vliv na tuto hodnotu. Hodnota podniku je stanovena k 31. 8. 2013.